Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu: Suriye’ye müdahale yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye’deki dengelerin rejim aleyhine değişmekte olduğunu vurguladı ve Türkiye’nin Suriye’ye gireceği iddialarını kesin bir dille reddetti.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, perÅŸembe günkü Bingöl ve Elazığ mitinglerinden Ankara’ya dönerken uçakta gazetecilerle sohbet etti. DavutoÄŸlu, Suriye’deki dengelerin rejim aleyhine deÄŸiÅŸmekte olduÄŸunu vurguladı ve Türkiye’nin Suriye’ye gireceÄŸi iddiaları ile ilgili olarak ÅŸunları söyledi;

“Bunlar spekülatif ÅŸeyler. Bunların hiçbir karşılığı yoktur. Åžu bir vaka; Suriye’de dengeler süratle deÄŸiÅŸiyor. Muhalifler gittikten sonra Lazkiye’ye baskıyı arttırdılar. Öbür tarafta güneyde de Kalamin’de ve Åžam’ın etrafında, Suriye - Ä°srail sınırında çok az bir yer kaldı rejimin elinde. Tümüyle muhaliflerin kontrolüne geçti. Hatta dün Ä°srail basınında bazı haberler çıktı, Esad Åžam’dan Lazkiye’ye geçecek gibi. Suriye rejimi gittikçe sıkışıyor. Humus civarında bazı kazanımlar elde etti. Dengelerde ciddi deÄŸiÅŸiklikler var. Artık Nusayri gruplar Esad’a asker vermiyor. Hava kuvvetleri ile bombalayarak muhalifleri yok etmeye çalışıyor. Suriye içinde dengeler deÄŸiÅŸiyor da Türkiye için öyle bir ÅŸey söz konusu deÄŸil.”

“Suriye rejimi DAÄ°Åž’e bir mermi dahi atmadı”

“Türkiye’nin müdahalesi söz konusu mu?” sorusuna yanıtı ise ÅŸu oldu;

“Yok, ÅŸu an herhangi bir ÅŸekilde Türkiye’nin müdahil olacağı bir durum söz konusu deÄŸil. DAÄ°Åž, Fırat nehrinin doÄŸusunda... Dikkatinizi çekmesi gereken husus ÅŸu: Suriye rejimi bütün bu süreçte DAÄ°Åž’e hiçbir mermi dahi atmadı. Muhalifleri bombalıyor varil bombalarıyla, DAÄ°Åž’e bir ÅŸey yapmıyor. Fırat’ın doÄŸusunu DAÄ°Åž’e terk etti. Bu da onun stratejisini gösteriyor, savunmak istediÄŸi yerler sahil kesimleri, Nusayrilerin yaÅŸadığı yerler. Suriye’yi savunmayı bırakıp bu duruma geçtiler. Çok tehlikeli bir noktaya geliyor. Irak’ta ordunun Musul’u terk etmesi gibi, Halep’te o anlamda bir ciddi geri çekilme var Esad açısından. Rusya ve Ä°ran’ın desteklerine raÄŸmen kan kaybediyor. Lübnan - Suriye sınırında da muhalifler çok ilerledi.”

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.